28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:34, 27 юли 20221min

Криминална хроника

policia

Септември. Четирима тийнейджъри откраднали лек автомобил са установени от служители на РУ-Септември. 59-годишна жителка на село Карабунар подала сигнал в полицейското управление, че е извършена кражба на леката и кола. „Фолксваген“-ът бил паркиран пред жилището на собственичката. Полицейски екипи бързо заградили периметъра около селото и не след дълго намерили колата изоставена на една от улиците. На местопроизшествието бил извършен оглед, иззети са веществени доказателства. В хода на разследването било установено, че автори на посегателството са четирима тийнейджъри на възраст между 13 и 16 години, всичките от същото село. С тях работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.  Образувано е досъдебно производство.

Септември. Вчера по обед на улица в квартал Малко Белово автопатрул при РУ-Септември извършил проверка на лек автомобил „БМВ“. Возилото било управлявано от 29-годишен мъж от Белово. В жабката на колата униформените открили полиетиленово пликче съдържащо суха листна маса с тегло от близо девет грама. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за марихуана. Малко по-късно екипи на управлението извършили претърсване в къщата на 26-годишен от септемврийското село Варвара. В едно от помещенията била открита метална мелница с намираща се в нея неголямо количество марихуана. Откритата дрога е иззета, а двамата и притежатели са задържани за срок от 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

Велинград. Мъж от Велинград е задържан от служители на полицейското управление в курорта за хулиганство. Вчера по обед в РУ-Велинград бил получен сигнал за семеен скандал. След минути на адреса пристигнал автопатрул, като униформените установили, че разпрата е предизвикана от 59-годишен велинградчанин. Полицаите предприели съставянето на протокол за предупреждение на мъжа, но той по всякакъв начин се опитал да попречи на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба. Дори влязъл в една от стаите и се заключил. Взел кухненски нож и с него заплашил присъстващите служители. След проведени разговори и предприети адекватни действия скандалджията е задържан в ареста за срок от 24 часа.  Спрямо него е образувано досъдебно производство за хулиганство по чл.325 от Наказателния кодекс.

Панагюрище. Агресивен мъж е задържан и в ареста на РУ-Панагюрище. Той нарушил заповед за защита от домашно насилие. Вчера следобед в РУ-Панагюрище се получил сигнал за скандал и заплахи в частен дом. На място бил насочен полицейски автопатрул, който установил, че 25-годишен жител на средногорския град е нарушил заповед за защита от домашно насилие издадена от Районния съд в Панагюрище. Въпреки забраната той отишъл на адреса, където живее 16-годишно момиче, с което той живеел на семейни начала. Направил опит за саморазправа с нея, обсипал я с обиди и закани. Мъжът е задържан в ареста, а по случая се води бързо производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!