16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:32, 15 март 20221min

Криминална хроника

us police cars

Пазарджик. Вчера в полицейското управление в Пазарджик бил получен сигнал за домова кражба. Неизвестни апаши използвали отсъствието на обитателите на апартамент в областния град и проникнали в него. От там била извършена кражба на метална каса, в която имало близо 60 грама златни накити и сумата от 1000 лева. Освен това неканените гости успели да отмъкнат около 100 метра меден проводник и телевизор. На местопроизшествието бил извършен оглед, а разследването е поето от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. В хода на полицейските действия било установено, че авторите на посегателството са 21-годишен мъж от Петрич и негов 14-годишен съучастник от Пазарджик. Пълнолетният е с множество криминални регистрации. Извършителите са задържани за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление в областния град. С непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Открити и иззети са и част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

Пазарджик. 39-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре отишъл в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик, за да подаде документи за издаване на шофьорска книжка. На гишето той представил пред служителката диплом за завършено средно образование. Малко по-късно след направените справки се оказало , че документът е неистински. Мъжът го използвал, за да му бъде издадено валидно свидетелство за управление на МПС. Той е задържан в ареста, а спрямо него е образувана преписка.

Септември. Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха мъж, който намерил изгубен портфейл с пари и мобилен телефон, но не изпълнил задължението си да ги върне обратно на собственика им или да ги предаде в полицията. В края на октомври миналата година 45-годишен пазарджиклия загубил на един от булевардите в областния град портфейла си, в който имало сумата от 2000 лева и мобилния си телефон. Те били открити от 24-годишен мъж, жител на септемрийското село Виноградец. Вместо да ги върне обратно на собственика им или да ги предаде в полицията той ги оставил за себе си. След почти четиримесечно разследване неговата самоличност била установена и той е задържан в ареста за срок от едно денонощие. По случая е образувано досъдебно производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!