08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : Литературна премиера на нова книга на Георги Връбчев

g vrubchev na mayka bulgarya....

Пещера. В Пещера се състоя представяне на книгата „На Майка България“ на Георги Връбчев.

Четивото е  сборник от поетични опуси, посветени на България, българския народ и българската нация.

Снимка :peshteraprim

Включва творби като На Иван Вазов, На Свети Княз Борис Първи, На Христо Ботев, На Цар Симеон Велики, На Свети Климент Охридски, На Димчо Дебелянов, заглавното На Майка България и още четиринадесет стихотворения – посвещения на бележити личности от българската история и литература.

Снимка :peshteraprim

Пред любителите на поезията той сподели вълненията и повода по създаване на стихосбирката. „В страната на най-свидните и най-красивите неща, със слово ще докоснем сияйни светини, извор на живот, вяра и идентичност. Ще изречем думи, от които съм имал нужда в трудни моменти по пътя дотук, думи, от които съм черпил и черпя сила и стабилност.“, сподели мотивите си видимо развълнуван Връбчев пред гостите си.

Снимка :peshteraprim

Тук бяха кметът на Община Пещера Йордан Младенов, неговите заместници, общественици, граждани и приятели на писателя.

Докато авторът вглъбено осмисляше идеята си „че по този начин ще повдигне духа на обезверените за бъдещето на родината ни“, в салона на ХГ „проф. В. Стайков“ прозвуча звук на родопска „каба“ гайда. Виртуозният Николай Балабанов изсвири сюита от популярни мелодии от Родопа планина и химна на писателя „Горице ле ситна зелена“ от филма Капитан Петко Войвода.

Снимка :peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!