28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:50, 25 юли 20221min

Криминална хроника

police..

Пазарджик-Пещера. Продължават засилените проверки на водачи на МПС на територията на цялата област. Полицейските действия са във връзка с разпоредената от преди две седмици специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата. В нея са включени автопатрули при сектор „Пътна полиция“, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Велинград и Панагюрище, както и полицейските участъци към тях. В рамките на изминалото денонощие са проверени общо 1057 лица и 937 моторни превозни средства. За установените нарушения са съставени 70 акта и 173 фиша. Извършени са 169 проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като са установени двама водачи с концентрация на алкохол между 0.5 и 1.2 промила.

Септември. Мъж притежаващ наркотици е задържан при акция на служители от РУ-Септември. Снощи по време на полицейска акция служители от РУ-Септември засекли 32-годишен беловец. Последвала проверка, при която у него била открита саморъчно направена цигара. При направения полеви наркотест съдържанието на цигарата реагирало положително на марихуана. Малко по-късно била извършена и проверка в жилището на мъжа. Там органите на реда открили картонена кутия със суха зелена листна маса и тегло около 24.6 грама. Тя също са оказала марихуана. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води досъдебно производство.

„Атолука“. Млад мъж от Брацигово е задържан заради агресивното му поведение и заплахи спряло полицейски служители. Случката се разиграла снощи около 22.30ч., когато в РУ-Пещера бил получен сигнал за висока музика идваща от летовището „Атолука“, намиращо се в землището на брациговското село Равногор. Към мястото бил изпратен дежурен автопатрул на полицейския участък в Брацигово. Униформените установили, че пред вила има компания, а сбирката била съпроводена със силна музика. Полицаите разговаряли с присъстващите , но въпреки това не срещнали разбиране да се спре силния шум. Пред тях застанал млад мъж и започнал да ги обижда, заплашва със саморазправа и дори се заканил на полицаите с убийство. Белезниците бързо щракнали на ръцете на агресивния купонджия и музиката била спряна. Той е задържан в ареста на РУ-Пещера за срок от 24 часа. Спрямо него е образувана преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!