26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва компенсация на бизнес клиенти за консумираната електроенергия

elektromer

Започва изпълнението на държавната програма за компенсация на бизнес клиенти за консумирана електроенергия за месеците декември 2021 г. и януари 2022 г. , информират от енергийното дружество ЕВН.

Компенсациите за бизнес клиентите ще бъдат включени във фактурите, които започват да излизат през февруари 2022 г. Компенсаторният механизъм е на база количествата активна електрическа енергия, върху която се начислява цена „задължение към обществото“, с фиксирана сума за подпомагане за съответния месец на потребление.

За декември компенсацията е 128,98 лв. на един мегаватчас без ДДС, а за януари- 141,21 лв.

Размерът на компенсацията е изчислен като 75% от разликата между реалната средномесечна борсова цена на сегмента „ден напред“ на Българската независима енергийна борса за съответния месец на потребление и базовата цена, но не повече от 30% от реалната борсова цена за месеца на потребление.

В този смисъл програмата обхваща само клиенти, чиято цена е била над 30% от реалната цена на енергийната борса за съответния месец на потребление, поясняват от ЕВН.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!