04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Три свята на трима творци вижте в ХГ“проф.В. Стайков“

tri svyata izlozhba....
tri svyata izlozhba...

Пещера. В дух на празничност ХГ“проф.Веселин Стайков“ представи трима съвременни автори, притежаващи оригинален творчески почерк. В галерийното пространство са подредени творбите на Анета Стоянова, Милена Балтаджиева и Стойчо Стоянов.

Снимка : peshteraprim

Проявата с присъствието си уважиха кметът Йордан Младенов,  Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера, зам.-кметът Гълъбина Карамитрева и Галя Стоянова – секретар на Община Пещера, десетки пещерци, почитатели на творчеството на майсторите на четката, общественици.

Снимка : peshteraprim

На откриването Йордан Младенов сподели :

Изложбата кръстена „Три свята“, показа три светогледа на творците и представата им за действителността.Тя е замислена от тях като „трети рожден ден“ на творческата им дейност. С аромат на рози, люляци, дъхави плодове и чемшир, платната ни връщат в романтиката, която е позабравена в днешното смутно и бързо време, но жизнено търсена от почти всеки.

В картините с масло авторите пресъздават пейзажи с красиви кътчета от града и страната, цветя, изображения на жени в носии, както и модернистични сюжети.

Снимка : peshteraprim

И тримата художници имат интересни съдби и собствен път към изкуството. Изложбата действа релаксиращо и зарежда посетителите с положителна енергия и усещане за дълбоко носталгично чувство. А магията на всичко се крие в това, че творбите им взаимно си приличат.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!