20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кабинетът обсъжда високите цени на тока и затрудненията на общините

ministerski savet

Премиерът Кирил Петков обяви, че на оперативно заседание днес правителството ще обсъжда проблемите с високите цени на електроенергията и природния газ и затрудненията на общините. Той поиска да има сигурност, че харченето на пари от бюджета за подпомагане ще  е оправдано. Проверката на МВР в „Булгаргаз“ също ще се обсъди анонсира премиерът.

В началото на редовното правителствено заседание Петков поиска дискусия по проблемите на общините и дали наистина техните бюджети се харчат по най-прозрачния начин.

„Това, което виждаме, е, че от една страна се казва, че няма средства за важни, критични неща като училища, осветление, детски градини. От друга страна виждаме, че има и непрозрачен начин на харчене на пари по другите пера. Затова искам да дискутираме как да вържем двете неща – общините, които имат нужда от средства и не могат да посрещнат разходите си и потенциални проверки от АДФИ, за да сме сигурни, че харченето на съществуващите им средства и бюджети са направени по най-прозрачния начин“.

Също на оперативно заседание след редовното доклад за напредъка по разследването в „Булгаргаз“ ще представи МВР министърът Бойко Рашков. Премиерът каза пред колегите си:

„Сериозни допуснати нарушения, за да имаме тези високи цени днес на газа и оттук нататък да сме сигурни, че всеки, който е направил своите грешки, дали волно или неволно, като тука въпросът е колко волно според мен, да знаем, че ще има последствия и никой не може да прави просто решения, които накрая българският потребител да ги плаща“.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!