28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Стихове, хора и песни превзеха ДЦПЛУ в Пещера

dcplu koleda 2023..

Пещера. Коледната магия завладя Дневен център за пълнолетни лица с увреждания /ДЦПЛУ/. В празничното веселие се включиха кмета на Община Пещера – Йордан Младенов, председателя на Общински съвет- Пещера Васил Филев, служители от „Социално подпомагане“, Директорите на Дневен център за деца и младежи с увреждания (ДЦДМУ) и Център за настаняване от семеен тип с деца и младежи (ЦНСТДМ), Руса Каврошилова – директор на ЦПЛР -ОДК,  Виктория Пенева- директор на домашен социален патронаж и председателя на читалище „Развитие“ Фаня Иванова, потребители на услугата и гости.

Снимка : peshteraprim

Директорът на социалната услуга Соня Бурова, не пропусна да благодари на Кмета на Община Пещера за добрите партньорски взаимоотношения с Общинска администрация. Тя изказа и благодарности към Председателя на Общ. съвет,  за доброто управление и съвместната работа, насочена към подобряване на качеството на социалната услуга, целяща достоен живот на потребителите.

Снимка : peshteraprim

Присъстващите станаха свидетели на възстановка на  библейската история за раждането на Христос, взаимно изпълниха стихче за младенеца и изпяха най-популярната коледна песен „Тиха нощ, свята нощ“.

Снимка : peshteraprim

По стара българска традиция беше приготвен  обреден коледен хляб, който играе роля на безкръвна жертва и символизира плодородието и мира в семейството. Питата разчупи Йордан Младенов и нарече, да бъде посветен на социалното заведение, на хармана, на лозето и виното, на колата, на домашните животни, като започна от най-възрастния и според възрастта им.

Снимка : peshteraprim

Инициатива успя да развълнува както потребителите на социалните услуги, така и ръководителите. Тази година паричката се падна на Мария  Бонева, която пожела здраве, късмет и много топлина за всеки от ползвателите на услугата в ДЦПЛУ.

Снимка : peshteraprim

Празникът не мина без присъствието на дядо Коледа, Снежанка и джуджанчо. С усмивка и блага дума те дариха присъстващите с подарък от чувала на добрия старец.

Снимка : peshteraprim

Илиан Сандрев ръководител на вокална група „Шарения“ към ОДК изпя най-новата си песен „Мъри, Димитро льо“, с което бе поставено началото на хорото.

Снимка : peshteraprim

ДЦПЛУ е форма за подкрепа на пълнолетни лица с трайни увреждания, в който се създават условия за обслужване през деня, отговарящи на ежедневните и рехабилитационните им потребности, организация на свободното време, личните контакти, изграждане на социални умения. Потребителите се подпомагат от професионалисти с цел социално включване и превенция на настаняването им в специализирана институция.

Снимка : peshteraprim

ДЦПЛУ пожелава на всички читатели на  Peshteraprim весело посрещане на коледните и новогодишните празници, здрава и щастлива Нова година!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!