29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Световния ден на поезията Пещера осъмна в стихове на пещерски поети

stihove poeti peshtera

[dropcap]П[/dropcap]ещера.

„Кой с думи света ни рисува,
как нарича се този човек,
който шепот в листенцата чува?
Да, познахте, това е поет!“

На 1 октомври се отбелязва Световния ден на поезията. В навечерието на този ден на пейките в центъра и градския парк на Пещера се монтираха куплети от стихове на пещерски поети.

Инициативата се прави по идея на Председателя на ОС-Пещера д-р Николай Пенев, зам.кметът Елена Рядкова, главния библиотекар към библиотеката в града Богдана Сиракова и Мария Джуркова.

Със свое подбрано творчество участват пещерските творци Виктория Симонова, Николина Барбутева, Памела Мекушина, Веселина Пепеланова, Зоя Кацарова, Минка Гемиева, Георги Връбчев, Христо Милчев и Симеон Ботев.

Дизайнът и печатът е  осъществен от Диана Велева, а много млади хора помогнаха за монтирането върху пейките на тези творби.

 

 

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!