30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отново хапнахме кешкек и се потопихме в магията на забравени гозби

Радилово. Дванадесетото издание на национален фестивал на кешкека и народните умения се проведе от читалище „Зора“ с подкрепата на Община пещера и Кметството в пещерското село, със съдействието на фондация „Агора“.

Снимка : peshteraprim

Проявата се слави с номинации за успешна инициатива реализирана от читалище в страната и вече е събитие включено в първото мобилно приложение за кулинарни фестивали в България -Кулинарфест.

Снимка : peshteraprim

„И тази година фестивалът съвпада с годишнина от отбелязването на Независимостта на България.“, каза на откриването Йордан Младенов- кмет на Община Пещера. Той поздрави своите съграждани и гостите с празниците и пожела „да имаме поводи за гордост и самочувствие, да сме общност от свободни хора, които сами градят своето бъдеще“.

Културното събитие на селото уважиха заместниците на градоначалника, д-р Н. Пенев-председател на Общински съвет Пещера и др.

Снимка : peshteraprim

Празникът на кешкека разкрива тайните на автентичния български вкус на български ястия от рецептите в старите готварски книги или домашни тефтери.

Снимка : peshteraprim

Програмата на тържеството  включва дегустации, базар, фолклорно надпяване, кулинарна надпревара, детски работилнички и богата програма и веселие. На място можеше да се опита и истински кешкек, приготвен от ръцете на местни майсторки на варивото.

Снимка : peshteraprim

фестът популяризира местните традиции и дава възможност селото да се превърне в нова и предпочитана дестинация за привличане на туристи и развитие на културния туризъм в община Пещера.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!