29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пещера почете Деня на независимостта

pametnik nezavisimost bg 2023

Пещера. С поднасяне на цветя и венци пред паметника на загиналите воини за свободата на България и Пещера, бе отбелязана Независимостта на България. Кметът на Общината Йордан Младенов и д-р Н. Пенев- председател на местния парламент, поведоха шествие от представители на политически сили, колеги, общественици, граждани и ученици, за да сведат глави в знак на признателност към безценното дело на тогавашните български държавници.

Снимка : peshteraprim

Зам.-кметът Гълъбина Карамитрева в словото си пред десетките пещерци каза : „Висока чест и силно вълнение за всеки българин е да говори пред своите съграждани на 22 септември. Независимостта е висша гражданска ценност- национална, политическа, държавна. Само чрез нея можем да съществуваме като напълно като нация. …Вече на повече от едно столетие, изстраданата българска независимост е извор и основание за национално самочувствие. Нека винаги черпим вдъхновение от историческото дело в изграждането и укрепването на българска държава.“

Снимка : peshteraprim

Младенов поздрави соите съграждани, като избра социалната мрежа. На страницата си във Фейсбук той написа :

Снимка : peshteraprim

Скъпи приятели,

22 септември е знакова дата в българската история. Това денят, в който е обявена Независимостта на България. Българският народ получава своята идентичност, а България- правото да управлява сама бъднините си.

Заветите, които да ни помогнат да поемем в правилната посока са отдавна завещани. Ние сме онези, които трябва да намерят мъдрост, правилен път по който да крачим уверени, че ковем съдбата си.

Нека решенията породени от действителността са отражение на същността на българския народ. Нека градим страната и да ставаме все по-уверени, че сме избрали правилното посока за добруване, свобода и независимост!

В този тържествен ден нека изпълним душите и сърцата си с гордост от безценното дело и ясното съзнание, че сме достойни да творим историята си, редом до независимите европейски държави !

Честит празник !“

Снимка : peshteraprim

 

Величието на днешния ден винаги ще вдъхновява националния оптимизъм у всеки гражданин за европейско бъдеще  на страната ни.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!