24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов : Този ден е зареден с магията на двамата братя Кирил и Методий

mladenov

Пещера. Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. По този повод кметът на Община Пещера Йордан Младенов е отправил празнично приветствие в социалната мрежа, в което пише :

Скъпи приятели,
Днес празнуваме най-светлия от нашите празници – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост.
Най-чистият български празник, на който цял един народ коленичи и се прекланя пред мъдростта. Този ден е зареден с магията на двамата братя Кирил и Методий.
Горд съм, че израснах в град с книжовна традиция, дал на страната учители и книжовници, пазители на българщината. Щастлив съм, че и днес сред нас живеят съвременници, които са наше настояще и бъдеще за да сме пример за идното поколение.
В живота на всеки един от нас има поне един учител, който е оставил ярък отпечатък в неговото развитие. Поклон за всеотдайния ви обич и труд! Честит празник на дейците на културата, читалищни деятели, ученици и абитуриенти!
Днешният ден, е повод да ви кажа Благодаря!
Вие сте вдъхновението, упората и примерът на Пещера ! Честит благотворен празник!
Да пребъде българското слово и нашата свята Родина!

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!