29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

8 612 зрелостници се явяват на държавен зрелостен изпит по БЕЛ

uchenici

8 612 зрелостници се явяват на държавен зрелостен изпит по български език и литература днес, съобщава Министерството на образованието и науката.

Изпитът е част от втората сесия, която се провежда през август-септември.

На изпитите в рамките ѝ ще се явят над 13 хил. завършили 12. клас, които са подали заявления за целта. Те може да не са били допуснати на минали сесии, да не са се явили или да са получили слаба оценка при предишно явяване.

Без успешно положени два задължителни ДЗИ – по български език и литература и профилиращ предмет – завършилият училище няма право да кандидатства в университет.

Явяващите се на днешната матура са разпределени в 280 училища. За изпита им са ангажирани 2913 квестори. Той започва в 8.30 ч.

Източник : / https://offnews.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!