04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Четвъртокласниците на национален изпит по български днес

uchenik

55 955 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература и математика днес и утре, 29 и 30 май.

Днес е изпитът по български. Учениците ще решават писмен тест. Имат 60 минути. Децата със специални образователни потребности – с 30 минути повече.

В теста е включена диктовка, записана на аудиофайл. Освен нея има езикови задачи с избираем отговор, текст за четене с разбиране и тестови задачи към него, както и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор.

Изпитът по математика е във вторник, 30 май. Той се състои от тест с 25 задачи. 18 от тях са с избираем отговор, 5 са с кратък свободен отговор, една изисква разширен свободен отговор. Включена е още една текстова задача с три подусловия.

Изпитите започват в 10 ч. Учениците трябва да са по местата си в залата не по-късно от 9,45 ч.

Пише се с химикалка с черен цвят, а на изпита по математика могат да се ползват линия, пергел и триъгълник.

Оценките от националното външно оценяване в края на IV клас са в точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!