29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : 16 зрелостници се явяват на матура по БЕЛ

uchenik

Пещера. Над 13 000 зрелостници са подали заявления за държавните зрелостни изпити през сесията август-септември. На тях се явяват тези, които не са били допуснати на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предишно явяване, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Първата матура е днес – по български език и литература.

-В ПГХВТ „Ат.Ченгелев“,са допуснати 14 зрелостници, съобщи за Peshteraprim Рени Камберова- зам.-директор на професионалната гимназия. На изпит ще се яви и 1 дете със СОП. Изпитът започна в 8:30 часа. Учениците са разпределени в 3 зали, ангажирани са 6 квестори и един консултант за ученика със СОП.

-В СУ „Св.Кл.Охридски“, на изпит се е явил 1 ученик по български. На задължителен зрелостен изпит по профилиращ предмет и държавен изпит по професионална квалификация на 25 август ще се яви отново само 1 ученик от СУ „Св. Кл. Оридски“, уточни Иван Филчев- зам.-директор на школото.

На 28 август ще се състоят допълнителните държавни зрелостни изпити по желание. Резултатите ще бъдат обявени до 8 септември.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!