20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ловците получават с право на допълнителен изпит в рамките на една и съща година

lovec

Министерският съвет измени и допълни Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, с което ловците получават възможност за допълнително явяване на изпит за придобиване право на лов в рамките на една и съща година, стана ясно след днешното правителствено заседание.

Промените целят подобряване на правилата за придобиване право на лов, тъй като се въвежда по-стриктен контрол върху желаещите да получат право да ловуват, посочват от правителствения пресцентър.

Досега законът казваше, че ако даден кандидат се провали в изпита си след провеждане на ловен курс, то той трябва да изчака до следващата година, за да се яви повторно.

Нормативните промени предвиждат средствата от вноските на ловните сдружения за стопанисване на дивеча да се разходват за подхранването и разселването му. С това се гарантира изпълнение на мерките за увеличаване на дивечовите запаси и за борба с последиците от Африканска чума по свинете, съобщиха от МС.

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!