23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:46, 18 май 20201min

Софийският университет ще приема студенти по право и журналистика без изпит

universitet

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ съобщи, че тази година ще проведе само три кандидатстудентски изпита. Промяната е заради въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. На 15 май Кирил Ананиев забрани присъствените учебни занятия и допусна изключения само когато е „невъзможно тези дейности да се извършвант дистанционно“.

За учебната 2020/2021 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми. Министерството на образованието вече обяви, че матурите след 12 клас ще се проведат на 1 и 3 юни.

Софийският университет ще организира единствено кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, и по математика II за специалностите във Факултета по математика и информатика, във Физическия факултет и в Стопанския факултет.

С оценките от изпитите по биология и химия учениците ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, във Факултета по химия и фармация, и във Физическия факултет.

Така кандидастването за право, журналистика и класически и нови филологии ще става само с оценки от матурите и диплома и за тях няма да се държи изпит.

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!