26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Костандово се провежда 25-ият Национален фолклорен фестивал „Костандово 2022“

kostandovo fest 22

Костандово. В продължение на три дни в град Костандово се провежда Националният фолклорен фестивал „ Костандово 2022“. Организатор е Народно читалище “Просвета-1919” гр. Костандово със съдействието на Министерство на Културата, Община Ракитово и Кметство – гр.Костандово. Събитието бе открито в петък с тържествена вечер, на която присъстваха официални гости- народният представител от ДПС Небие Кабак, кметове от страната, ВрИД кметът на община Ракитово Цанко Молов, председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова, кметът на Костандово Валентин Вигнев, зам.-кметът на Ракитово Кристина Овчарова, общински съветници и др.

Бяха получени и поздравителни адреси. „ Длъжни сме да съхраним националната си идентичност, да пазим обичаите и традициите ни. Нека с песни и танци почетем родовата си памет и не забравяме откъде сме тръгнали“, каза в приветствието си кметът на град Костандово Валентин Вигнев. „Нека никога не угасва искрата на любовта и преклонението пред българските народни песни и танци, побрали в себе си палитрата на различни кътчета в страната ни!“, поздрави участниците във фестивала ВрИД кметът на община Ракитово.

Цанко Молов и им пожела здраве, вдъхновение, ентусиазъм и все така да пазят и предават на поколенията след нас богатството на нашето фолклорно изкуство. Фестивалът се журира от компетентно жури: Галя Асенова НТ „СКАТ“, Иванка Паунова – диригент на ансамбъл „Пазарджик“, Николай Чапански – радио „Пловдив“ и Никола Янев-Чоли – музикален педагог от гр. Ракитово.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира изворния, автентичен фолклор на България, да се представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и по този начин да съхраним и предадем живото духовно културно наследство на българина, участващо в изграждането на идентичността ни.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!