26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:09, 5 май 20211min

Слово на Йордан Младенов за 5 май – Ден на Пещера

snimka gosti tribuna

[dropcap]П[/dropcap]ещера.

Уважаеми г-н Президент на Република България

Уважаеми Народни представители,

Уважаеми гости,

Скъпи съграждани,

 

Щастлив съм, че в навечерието на нашия патрон и закрилник – Свети Георги – Победоносец, Пещера отново посреща приятели от близо и далеч! Благодаря ви!

Дали е случайно, че Пещера избра за свой покровител Св.Георги? Струва ми се, че не е. Всяка колективна общност има своя опит. Нашият опит далеч назад в годините е белязан дълбоко от едно човешко страдание. Ние успяхме да осмислим по най-добрия начин това страдание и своя опит и сега в нашия прекрасен град царят мъдрост и спокойствие.

Много неща се случиха през последната година, която не беше никак лека за общината, но нашата община все пак успя да продължи своето развитие. Продължихме да изпълняваме спечелени проекти и да печелим нови, което е единствената глътка свеж въздух в тежката икономическа криза, в която е изпаднала България.

С общи усилия и упорита работа успяхме да постигнем много цели, за които други твърдяха, че са непостижими но там, където има млади и амбициозни хора, винаги се раждат и новаторски идеи. Защото Пещера има огромен интелектуален потенциал, който се развива във все повече високотехнологични сфери на нашия живот.

Градът ни трайно променя своята визия – ремонтираме улици, непрекъснато инвестираме в детски градини и спортни площадки, в учебни заведения и културни институции, които не бива да падат в жертва на финансовата криза, защото винаги са били и трябва да останат като основа за изграждане на модерно и здраво общество.

Трябва да признаем, че хората в нашия град никога не са живели безгрижно – тук се работи здраво, нужни са много кураж, много сили и вяра. Така градим живота си в Пещера. Така успяваме да опазим направеното от дедите ни и да създаваме нови посоки за поколенията пещерци след нас. Ние не мислим от днес за утре, колкото и да е модерно това, а полагаме същинските основи на един истински европейски град, какъвто заслужаваме да бъдем. Така градим утрешния ден – да е по-добър, по-човеколюбив и по-почтен, отдаден повече на общото, отколкото на личното.

Днес ние честваме   145 –тата  годишнина на Априлското въстание от 1876 год., което обезсмърти подвига на нашите деди.  […] Тази епопея на духа и българската драма, удивила света и Европа  и доведе изгрева на свободата и изграждането на третата българска държава.

Подвигът на Априлци е и ще остане, пример за саможертва и героизъм, свещен дълг и послание, към днешните и идните поколения,  за свободолюбие и национална гордост.

Уважаеми съграждани,

Поклоних пред иконата на Св. Георги и се помолих за здраве и сили, за да успеем да се преборим с достойнство с новите изпитания, за да пребъде нашия град, да звучи името „пещерец” гордо и да е символ на по-добър живот, на ценности и на успех!  Аз вярвам в това! И знам, че имайки подкрепата на своите съграждани, ще имам и силите да направя още много за родния си град!

Искам да благодаря на всички, които през годината работиха упорито за доброто на Пещера, които крадяха от съня си, от времето с близките си, които пренебрегнаха собствените си интереси, за да участват в една велика кауза, наречена Пещера!

 

ПОКЛОН ПРЕД ВАС  И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!