27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:04, 21 декември 20204min

Инициативата на Библиотеката при НЧ“Развитие-1873“ – „ Българско слово без граници“ бе отразена и в библиотеки в САЩ

knigi

Пещера- Чикаго. Снимки от библиотеката, в която работи Цветана Петрова-български библиотекар. Казва се „Fountaindale Public Library“. Намира се в предградие на Чикаго, щата Илинойс. В  библиотеката имат специална  секция, в която рекламират различни чужди езици и държави – World Languages Display.

Снимка: Богдана Сиракова личен архив

Цветана Петрова е споделила във социалната мрежа фейсбук – „Страхотно сътрудничество между

Fountaindale Public Library

и

Biblioteka Razvitie Peshterа

(България)! Благодаря на Обществена библиотека Fountaindale за популяризирането на български език и култура с това прекрасно изложение на книги, стихотворения и сувенири от България!

 Отзвук със снимки с цветни литературни флаери от Библиотеката, в която работи Вили Ангова -български библиотекар. А ето и какво ни е писала Вили : „Много се радвам и много харесвам инициативата „Българско слово без граници “ Страхотна идея ! И се радвам ,че Gwinnett County Public Library-Джорджия ,САЩ участва в този проект. “

Снимка: Богдана Сиракова личен архив

Цветана Петрова в коментар- „Чудесна съвместна работа между държавната библиотека на New Lenox и Biblioteka Razvitie Peshter (България)! Благодаря на New Lenox Public Library, че внесе осведоменост в българския език и култура!

New Lenox Public Library и  

Biblioteka Razvitie Peshtera“

Снимки с литературни флаери от още една библиотека- La Grange Public Library в Илинойс, САЩ

Библиотеката при НЧ“Развитие-1873“ благодари за съдействието  на  Цветана Петрова , Вили Ангова и българските библиотекари в САЩ, които реализират „Българско слово без граници“ във времето и пространството без граници за родния ни език.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!