26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:07, 3 август 20211min

Йордан Младенов с благодарност към участниците и организаторите на Националния събор в Свети Константин

yordan mladenov

Скъпи приятели,

Приключи петото издание на Национален фолклорен събор на народното творчество Свети Константин 2021. В тазгодишното издание на сцената излязоха 1400 изпълнители, 140 групи, индивидуални певци, инструменталисти и състави от всички краища на страната.

В следващите няколко реда бих искал сърдечно да благодаря на всички, които се включиха и работиха за осъществяването на това събитие.

За да се осъществи ред при предвижването на около 1000 автомобила и десетки автобуси заслуга имат служителите на РУ- Пещера. Тяхната съвестна работа в опазване на обществения ред и сигурност осигуриха спокойствие за стотиците жители и гости на града.

Отправям думи на благодарност към екипите на РСПБЗН- Пещера, които не допуснаха възникване на пожари в двата почивни дни.
Безупречна беше дейността на дежурните от ОП „Пазари“ и ОП “ЧПОИ” към Община Пещера. Те оказваха съдействие на водачите на превозни средства, даваха насоки на гостите на събора и се грижиха за чистотата в селището.

Чрез събития като фолклорния събор, всички участници получават обществено признание. Записването на участниците, настаняването на гостите, подготвянето на реда на явяване, работа на журито от професионалисти, осигуряването на дипломи, плакети и медали за наградените беше задача на екипът от ЦПЛР-ОДК Пещера. Те доказват, че и в модерния 21 век, българинът тачи, съхранява и се прекланя пред традициите, завещани от дедите ни.

Приятно ми е да поздравя всички, които не пожалиха сили да дадат необходимото, за да реализираме и надграждаме този форум на българщината! Днес отчитаме постигнатото като всеобщ успех на едно общество решило поне два дни да загърби политически пристрастия и настроения, за да прослави подобаващо своите корени и традиции.

Благодаря и на вас скъпи пещерци и гости на събора! Нека и догодина се срещнем с отворени десници за да се поздравим и да си кажем блага дума за празника. Нека той пребъде в годините с много издания, с десетки хиляди участници и стотици хиляди почитатели!

Йордан Младенов,
кмет на Община Пещера

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!