28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов се поклони пред иконата на Свети Димитър в Пещера

ikona sveti dimitar

Пещера. Кметът на община Пещера Йордан Младенов взе участие в тържествената служба по повод храмовия празник на катедралната църква „Св. Димитър“. В негова чест свещеници отслужиха литургия за  благоденствие на миряните. Десетки християни бяха дошли да запалят свещ за да измолят здраве, щастие и късмет за своите близки и роднини.

Снимка : peshteraprim

Вярва се, че Свети Димитър е брат на Архангел Михаил – покровителят на отвъдния свят, на умрелите предци. Горещи молитви отправиха онези, чиито роднини не са между нас и молитвено запалиха свещ за упоменание на душите им.

Йордан Младенов се поклони пред иконата на Свети Димитър

Йордан Младенов поздрави присъстващите в храма, които му подадоха десница за здрависване и се поклони пред иконата на светеца. Десетки бяха вярващите, които пожелаха да се докоснат до чудотворната икона всеки със своите молитви, надежди и мечти.

Снимка : peshteraprim

По-късно за здраве и благочестие беше осветен и раздаден курбан.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!