30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва най-големият празник на българския фолклор в Копривщица

kukersko horo

Участниците в дванадесетото издание на Националния събор на българското народно творчество в Копривщица са над 6500, стана ясно на пресконференцията ден преди началото. На 5, 6 и 7 август, на шестте сцени в живописната местност Войводенец, ще се изявяват съвременни носители на фолклорната традиция от цяла България. А на специално обособени места в музеите, по площадите и улиците на възрожденския ни град над 150 занаятчии, участници в съпътстващата програма, ще показват изработените от тях красиви дантели, музикални инструменти, килими, керамика, медни предмети, накити, носии.

Това е най-голямото фолклорно събитие у нас, провежда се на всеки пет години, а началото е поставено през 1965 г. Настоящото, дванадесето поред издание, трябваше да се състои през 2020 г., но на два пъти беше отлагано заради пандемията от Covid-19.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!