25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пускат допълнителни влакове за фестивалите в Копривщица и Бургас

vlak

БДЖ ще осигури допълнителни влакове за посетителите на провежданите в първия уикенд на август XII национален събор на народното творчество в Копривщица и Spice Music Festival в Бургас. Двата извънредни влака по направлението София – Бургас – София през Подбалканската железопътна линия ще пътуват на 6 и 7 август (събота и неделя).

Композициите ще бъдат съставени от общо шест вагона, а националният железопътен превозвач обявява, че „по този начин ще предостави още една възможност за меломаните и любителите на българския фолклор да пътуват с влак както до мястото на самото събитие, така и да се придвижат в обратното направление след края на фестивалните дни“.

Допълнителните влакове ще пътуват със следното разписание:

  • Бързият влак № 3691 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 08:00 ч., в гара Копривщица ще спира в 09:56 ч. и ще пристига в Бургас в 14:00 ч.;
  • Бързият влак № 3692 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 15:00 ч., ще заминава от гара Копривщица в 19:23 ч. и ще пристига в София в 21:05 ч.

За клиентите на БДЖ е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места през летния сезон. По този начин билети за пътуване могат да бъдат закупени от билетните каси 15 дни преди пътуването.

Дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в Копривщица ще се състои на 5, 6 и 7 август. Съборът се провежда от 1965 г. на всеки пет години в първите петък, събота и неделя на месец август. Основни организатори са Министерството на културата, Община Копривщица, Областната администрация на Софийска област, Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при при Българската академия на науките (ИЕФЕМ – БАН).

Съборът протича с изяви на 7 сцени. От декември 2016 г. Националният събор на народното творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. В две поредни години дванадесетото издание на събора бе отлагано във връзка със сигурността на хората по време на кризата, причинена от COVID-19.

Четвъртото издание на най-големия музикален фестивал по българското Черноморие SPICE Music Festival, ще се проведе също от 5 до 7 август край Морска гара – Бургас. За няколко дни градът ще стане притегателна точка за едни от най-големите звезди на 90-те години на миналия век – Shaggy, Gipsy Kings, Los del Rio, Arash, Boney M.Xperience и много други. Тази година фестивалът е още по-мащабен от предишните му издания, като ще се разположи на две сцени.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!