25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отиде си големият тенор и педагог Арон Аронов

svesht.

Големият тенор и педагог Арон Аронов почина само 3 дни след като навърши 85 години. Тъжната вест съобщиха от семейството му.

Снимка : telegraph.bg

„Щастлива съм, че Арон си отиде леко, без болка“, сподели пред Столица.bg съпругата му Здравка Писарева.

Арон Аронов е роден в еврейско семейство в Дупница. В родния си град обиква музиката, включвайки се в самодейността. Завършва Българската държавна консерватория при професор Христо Бръмбаров. Оперетната сцена се превръща в негова съдба. Удивително красив глас, ярка артистичност, танцувалност – тия качества го превръщат в любимец на публиката. Една след друга се редят ролите, които претворява на сцената на Държавния музикален театър. Партнира на Лиляна Кошлукова, Зорка Димитрова, Лиляна Кисьова, Диана Попова, Божана Продева, Петрана Ламбринова, Хермина Михайлова, Людмила Чешмеджиева, Теодора Георгиева. На сцената години наред е редом и с легендарния оперетен комик Видин Даскалов. В паметта на стотиците му почитатели Арон Аронов оставя спомена за княз Едвин фон Липертвайлерсхайм от „Царицата на чардаша“, за Тасило от „Графиня Марица“, за Айзенщайн от „Прилепът“, за Данило от „Веселата вдовица“.

Арон Аронов пее в оперетата 47 сезона. Паралелно със заетостта си в Музикалния театър, има изяви и в Софийската опера. След като слиза от сцената, започва да се занимава с вокална педагогика. Помогнал е на десетки млади певци да овладеят гласовете си и да направят кариера. „Аз съм от партията на тенорите“, обичаше да казва Арон. Уважаваше и обичаше всичките си колеги в театъра, ненавиждаше скандалите и сплетните. Немалко му дължат сегашните звезди в Музикалния театър, защото той бе до тях при първите им стъпки на сцената.

През целия си живот Арон разчиташе на вярната си спътница в живота – логопеда Здравка Писарева. Двамата отгледаха с любов дъщерята Сабина, която ги дари с внук – Мартин. Заедно със съпруга си, Маркус Виин, Сабина направи кариера като преподавател в Американския университет в Благоевград.

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!