29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Починал е Стоица Вардин – един от емблематичните кметове на Пазарджик

svesht skrub zaguba

Пазарджик. На 12 април почина един от бившите кметове на Пазарджик – Стоица Вардин. Той е бил начело на града от 1973 до 1978 година.

По време на неговия мандат между 1973-1978 г., а и след това, той подема едни от най-мащабните строителства в града: входно-изходните пътни артерии към Пловдив, Панагюрище, Велинград; обектите: ж.к. “Запад”, “Младост”, “Септемврийци”, жилищни блокове по бул. “Ст. Караджа” и бул. “Г. Бенковски”; нова канализация на гр. Пазарджик, спортен комплекс, аптечен център, градска поликлиника, Държавен архив, сградата на музея и художествената галерия, пешеходната зона на града. Оформя се и галерията на открито със скулптури на Величко Минеков.
Погребението ще се състои на 13-ти април, събота.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!