22 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В навечерието на Трети март : Гимназията се поклони пред паметта на априлци

pametnik byalcha_3

Пещера. Ученици и учители от СУ „Св. Кл. Охридски“ поднесоха цветя пред паметника на избитите априлци в местността Бялча.

От 2020 г. училището е поело шефство над паметника, като поддържа пространството около него и поднася цветя за Деня на независимостта и за Трети март. Заедно с това организира тържествено поклонение на 11 май (деня, в който са избити пленените въстаници), в което участват представители на Община Пещера, Община Брацигово, на Кметствата на с. Радилово и с. Капитан Димитриево.

Това е един от най-успешните примери за възпитаване на учениците в патриотичен дух, за поддържане на жива връзка между училището и общността.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!