08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:57, 29 февруари 20241min

Гимназията постави началото на тържествата по случай Трети март

gimnazya 3 mart 2024.

Пещера. На 29 февруари в СУ „Св. Кл. Охридски“ започнаха дейностите по отбелязване на националния празник.

Тазгодишното тържество беше по-необичайно – пъстро, интересно, със състезателни елементи. То беше организирано от учителите в ГЦОУД и в него участваха само децата от началния етап, а зрители бяха учениците от прогимназиалния.

Всяка паралелка изпълни по едно стихотворение и една песен, знакови за националната ни същност. Дворът се огласи от „Тих бял Дунав“, „Вятър ечи, балкан стене“, „Хаджи Димитър“ и много други.

Следващият етап на тържеството беше състезание между отбори, като във всеки влизаше по един представител от паралелките до VI клас. То премина под мотото „Да обичаш Родината, значи да я познаваш“.

В първия кръг състезателите бяха със завързани очи и получиха по една буква. Трябваше да я разпознаят и да образуват с тези букви три думи.

Във втория кръг по един представител на отбор трябваше със знаци да обясни заглавието на една приказка, а друг да я нарисува.

В третия кръг участниците попълваха кръстословица със знакови за Възраждането думи. Този кръг беше най-емоционален – децата отговаряха един през друг и на журито беше трудно да прецени кой първи е дал верния отговор.

И въпреки че в края единият отбор имаш седем точки, а другият – дванадесет, печеливши бяха всички – и състезателите, и зрителите.

По стародавна традиция тържеството завърши с кръшно право хоро.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!