29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Световният ден на котката се чества на 1 март

kotka

Котките са едни от най-умните и едни от най-ранно опитомените за домашен любимец животни. Опитомяването им започва още преди 8000 години. В Древен Египет котките били обожествявани. Древните египтяни са първите, които опитомяват котките, за да ги използват за борба с вредителите. Тези пухкави сладури си имат и още един ден – Световният ден на котката се чества на 1 март

В зависимост от конкретната държава, може да се отбелязва и на 8 август

Знаете ли кои са най-скъпите  породи котки, които излъчват екзотична красота и и уникалност? Тук е уместно да кажем, че за много хора тяхната  най-обикновена котка е най- скъпата и уникална и не можем да не се съгласим с това.

Ето и една своеобразна класация на базата на пазарните цени:

1. Ashera – до $125,000

Една от върховите звезди сред котешките породи е The Ashera, която може да се превърне в истински живописен акцент във вашия дом. С цена, достигаща до впечатляващите $125,000, The Ashera носи генетични черти от азиатската леопардова котка, с дива визия. Още по-ценна става тя, благодарение на малкия брой екземпляри, които я правят изключително рядка и изискана в глобалната котешка общност.

2. Savannah – $50,000
Savannah поразява с впечатляващата си красота и дивия си характер. Тя е резултат от специално кръстосване между домашна котка и дивата котка Севрал. Нейните големи размери и уникални черти  наподобяващи дивите гори и пустини, правят Savannah котката с цена около $50,000. Въпреки изисканата си визия, тя не пренебрегва игрите и обича да се забавлява със собствениците си.

3. Bengal – $25,000
Котката Bengal завладява сърцата си с разцветката, наподобяваща розетките на дивата бенгалска тигрова котка. Известна с активния си характер и сила, тя обича движението и игрите. С цена около $25,000, Bengal котката е изборът на мнозинството сред екзотичните котешки обожатели, които се стремят към уникалност и индивидуалност.

4. Persian – $5,500
Сред топ породите котки са и персийските пухчета. Техните дълги, обемни козини и нежни характер ги превръщат в идеални спътници. Цената на персийските котки, около $5,500, отразява тяхната изисканост и красота.

5. Peterbald – $5,000
Котката Peterbald е уникалена порода заради липсата на козина. Цената ѝ от около $5,000 подчертава нейните редки черти и интригуващ външен вид. Тези котки се характеризират със забавен навик да търсят топлина от електронни устройства, показвайки любопитството си към технологиите.

6. Sphynx – $3,000
Котката Sphynx , също няма козина и се отличава със своя неподражаем външен вид. Тя е истинска икона сред породите, и грабва с голата си визия и уникалност.

7. Scottish Fold – $3,000
Породата Scottish Fold  съшо има уникална визия. Нейните прибрани уши придават неповторим и разпознаваем вид. Този тип котка е известен със спокойствието си.

8. Khao Manee – $1,500 до $25,000
Khao Manee, което в превод означава “бяла скъпоценност”, е порода, произхождаща от Тайланд. Тя се отличава с белия си пух и очи с различен цвят – едното синьо, а другото златисто. Цената на Khao Manee колеблива, зависи от фактори като генетика и цветът на очите. Тази порода обаче носи в себе си дълбока символика – счита се, че котките Khao Manee носят късмет и благополучие в дома, където живеят.

9. Норвежка Горска Котка  $3,000
Позната също като “скандинавската великолепна”, Норвежката Горска котка е порода, свързана с легенди и митове. Тя е адаптирана към студените условия и се отличава с гъстата козина и обемен опашка, която се счита за един вид “природен шал”. Въпреки дивите си черти, Норвежката Горска котка обича да бъде близо до семейството си и се справя добре със съвременни технологии, като е чест гост на снимките и видеоклиповете, с които споделяме специални моменти с приятелите си. Тук мога да кажа, че моята прегриза кабелите и преформатира рутера – хардуерно.

 

10 Russian Blue  $3,000

Руската синя котка е красива сива порода, която се характеризира с изключителна интелигентност и нежност. Въпреки че не проявява голям интерес към технологиите, Руската синя котка обича спокойствието и сигурността на дома си.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!