20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Павлинка Шопова – Начкова : Честваме 113 години от създаването на СУ „Свети Климент Охридски“ в Пещера

pavlinka shopova nachkova

Пещера. 

Скъпи ученици и колеги, уважаеми родители,

Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.

СУ “ Св. Кл. Охридски“

Днес честваме 113 години от създаването на Средно училище „Свети Климент Охридски“ гр.Пещера. 113 години сме част от историята на българското образование! 113 години – просветителска традиция! 113 години – „ отворени врати“ за четмо и писмо. Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!

Днес, когато училището ни празнува своята достолепна 113-годишнина, сърцата ни се изпълват с гордост, че сме част от неговата история. Да си учител и ученик в такова училище е чест и призвание. Патронният празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.

Празникът на училището е личен празник на всеки от нас. Докосвайки се до него, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден.

Средно училище „Свети Климент Охридски“ гр. Пещера разкрива облика на модерното и съвременно училище, втъкало в себе си нишките на добрите практики на тези, които са поставили началото и онези, които продължават да надграждат през годините, на иновативността в преподаването и организацията на учебния процес, на постиженията на блестящия ум на учители и ученици.

Днес, когато сме изправени пред предизвикателството „дистанционно обучение“, когато училищните стаи немеят, а всички ние сме притеснени за живота и здравето на самите нас и близките ни, позволете ми да поднеса уважението си към Вас, колеги, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на Пещера. Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността. Продължавайте с делото си да пишете историята на Средно училище „Свети Климент Охридски“ гр. Пещера

Уважаеми колеги, ученици, приятели на училището, за мен е чест да ви поздравя с празника на Нашето /Ваше училище. Честито да е !

Павлинка Шопова – Начкова

Директор на СУ ,, Св. Климент Охридски ‘‘, гр. Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!