19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:30, 7 май 20211min

Родолюбива инициатива на СУ „Св. Климент Охридски“

IMG_1448

Пещера.  Ученици и учители от Гимназията почистиха пространството около паметника в местността „Бялча“ и освежиха надписа.

Идеята е още от месец ноември 2020 г., когато Педагогическият съвет решава училището да поеме шефство над паметника – да поддържа пространството около него, да организира поклонение на 11.05., да привлече вниманието на обществеността върху заплахата паметникът да бъде съборен.

Тези идеи намериха пълна подкрепа от кмета на Общината г-н Младенов и председателя на Общинския съвет г-н Пенев. Оказа се, че те вече са обсъждали съдбата на паметника и търсят подходящо място за преместването му.

Инициативата на Гимназията цели възпитаване на учениците в дух на родолюбие, поддържане на жива памет за миналото на град Пещера и за историческите събития.

Родолюбието и саможертвата на априлските въстаници са изключително значими в днешните кризисни времена, защото показват кои са вечните човешки стойности.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!