24 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков22:01, 27 октомври 20201min

69 участника в конкурса „Пещерските будители“ се борят за 18 награди, развръзката идва в четвъртък

zhuri_1

Пещера.Шестдесет и девет участника на възраст от първи до дванадесети клас се борят за общо осемнадесет награди в анонимния конкурс „Пещерските будители“, който се провежда за първи път тази година. Конкурсът е посветен на Деня на будителите и е в два раздела – за написване на литературно произведение (есе, разказ или стих) и за рисунка. Участниците са възпитаници на всички седем общински училища в Пещера.

Николай Руков и колегите му оценяват
43 са рисунките, а 26 са литературните произведения включени в селекцията, която днес направи двустепенно жури. Някои от участниците се борят за награда и в двата раздела на конкурса. Развръзката предстои в четвърът, когато в 13 ч., в двора на Историческия музей, в Пещера ще се състои церемонията по връчването на наградите, а най-добрите рисунки ще бъдат експонирани в изложба.
Творческата преценка е важна
За да бъде осигурена максимална справедливост при оценяването на произведенията, организаторите от Биовет АД пожелаха преподаватели от училищата да поставят оценка по шестобалната система на представените участници, след това второ жури в състав Цветана Чучева, Цветана Дашинова, Ивана Петкова и Илия Тончев отново разгледа предоставените произведения и даде своята оценка. Победителите вече са избрани, а имената им ще узнаем в четвъртък.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!