29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Второ издание на конкурса „Пещерските будители“ ще стартира в първия учебен ден

konkurs knigi

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Второто издание на конкурса „Пещерските будители“ ще стартира в първия учебен ден – 15 септември 2021 г. Той се организира от „Биовет“ АД, а участие в него могат да вземат всички ученици от първи до дванадесети клас от училищата на територията на община Пещера. Тази година участниците ще работят по темата: „Крепостта Перистера – минало и настояще“. Крепостта е включена в „100 туристически обекта“ на БТС и е една от придобивките на града, с която пещерци се гордеят.

За първи път тази година, освен литературно произведение и рисунка, се включва и раздел фотография, като се очаква, че децата ще проявят творческо отношение към темата и ще представят своя поглед за забележителността. Освен самата крепост те могат да снимат, рисуват и разказват за експонатите в местния Исторически музей, както и за хората, които са работили по възстановяването и проучването на крепостта.

Условията за участие ще бъдат публикувани на 15 септември, с тях вече са запознати преподавателите по български език и литуратура, и изобразително изкуство, които ще оказват съдействие на децата при подготвянето на конкурсните работи.

Припомняме, че миналата година в конкурса се включиха 69 деца от цялата община, а връчването на наградите бе направено в двора на Историческия музей в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември. Наградният фонд за децата и издаването на сборник с техните произведения са осигурени от „Биовет“АД. Тази година церемонията по връчването на наградите ще бъде заснета от професионален фотограф и всеки от участниците ще получи флашка с отразяването на събитието.

Ръководството на „Биовет“АД пожелава успех на малките творци.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!