20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:33, 23 октомври 20201min

Изтича крайният срок за конкурса „Пещерските будители“

konkurs knigi

Пещера.В неделя, 25 октомври, е крайния срок за предаване на творбите за конкурса „Пещерските будители“. Биовет АД е иницииатор за конкурса посветен на Деня на будителите – 1 ноември, той ще се провежда ежегодно в навечерието на празника и в него имат право на участие всички ученици от училищата в гр. Пещера.

Конкурсът е в два раздела – за рисунка и написване на есе, стихотворение или разказ, посветени на темата. Според преподавателите в седемте общински училища на община Пещера, децата проявяват желание и повечето вече са напълно готови със своите творби. Право на участие в надпреварата имат всички ученици от общината, от първи до дванадесети клас. Наградният фонд за конкурса е осигурен от Биовет АД.
Участниците са разделени на три възрастови групи, като за всеки от разделите и съответните възрастови групи са предвидени и по три награди. Общият награден фонд е в размер на 1800 лв. Последният срок за предаване на творбите на участниците е 25 октомври, но тъй като датата се пада в неделя, децата могат да предадат своите произведения най-късно в понеделник – 26 октомври.
На 27 октомври ще бъде свикано журито от 12 преподаватели по български език и литуратура, както и изобразително изкуство, които ще разгледат представените конкурсни работи.
Всеки от тях ще постави оценка на творбите по шестобална система, а тези, които са постигнали резултати за отличен, ще продължат във втори етап, когато жури от експертите: Цветана Чучева, Цветана Дашинова, Златка Златанова, Илия Тончев и Ивана Павлова, ще определят и крайните победители в надпреварата.
Награждаването на участниците е предвидено за 29 октомври, в двора на Историческия музей в Пещера, от 13:00 часа.
Там ще бъдат експонирани и наградените творби.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!