26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:34, 2 април 20201min

Община Пещера ще кандидатства пред АСП по програма топъл обяд за нуждаещи се

supa

Пещера. Община Пещера ще кандидатства пред Агенцията за социално подпомагане /АСП / към Министерство на труда и социалната политика / МТСП / по Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се. Новината съобщи кметът Йордан Младенов. „До 21 април 2020 г. администрацията може да кандидатства за финансиране. Програмата ще стартира от 1 май и ще продължи до 19 юни 2020г., уточни Младенов. В обхватът на целевите групи попадат лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето в което са поставени под задължителна карантина. Ще бъдат обхванати уязвими лица, възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност определена за страната, лица, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредно положение обявено за страната и не са в състояние да си осигурят прехрана.  От програмата могат да се възползват хора от третата възраст, които не могат да се самообслужват сами, или с помощта на близките си да си осигурят потребностите от храна. Подборът на потребителите ще бъде извършен от общински служители, въз основа на определените от АСП целеви групи. „Кандидатите за социалната услуга Предоставяне на топъл обяд не са задължени да подават документи в Общинска администрация. Одобрените ще бъдат уведомени своевременно от служителите“, уточни Младенов. Информация за услугата, изискванията и други въпроси може да бъде получена от Галина Стоянова- началник Отдел „Образование, соц. дейности, култура и млад. дейности“ всеки работен ден на тел. 0350 / 6 22 03.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!