26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва масово тестване на учителите за коронавирус

virus
[dropcap]О[/dropcap]т днес започва процесът на масово тестване на учителите за COVID-19. Мащабното проучване в системата на средното образование ще се прави с бързи антигенни тестове и ще се извършва поетапно. Тестването ще е безплатно и доброволно. Целта е да се види скритата заболеваемост сред педагозите преди връщането на част от учениците от 5 до 12 клас към присъствено обучение от 4 февруари.

„Където са готови ще започнат. За нас е по-добре да бъде по-близко до връщането на учениците от прогимназиален и гимназиален етап в училище, т.е. да е по-близко до края на месеца. Това е доброволно, една допълнителна възможност за учителите, което ще позволи и да се направят анализи и един израз на това, че образованието ни е най-важно“, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.

Предстои да започне процесът на ваксинация на учителите. Желание да се имунизират по последни данни са заявили 23% от педагозите. В системата на висшето образование 30 на сто от академичните преподаватели са пожелали ваксинация.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!