28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Англия въвежда нова схема за тестване на пътниците от 15 декември

samolet

От 15 декември Англия въвежда нова система, която ще позволи на пътници, идващи от страни с висок риск, да бъдат тествани за Covid-19 след 5-дневна карантина. Освен това изолацията им ще бъде прекратена, ако пробата им се окаже отрицателна, предаде Ройтерс.

Авиокомпаниите и фирмите в туристическата индустрия настояват за подобна схема от месеци, като посочват, че затварянето за две седмици на пътуващите се е отразило катастрофално на бизнеса им.

Схемата предвижда хората, които идват в Англия със самолет, ферибот или влак – да заявят тест в частен здравен център от списък, одобрен от правителството. Те трябва и да платят за изследването си. Изискването за 14-дневна карантина остава за тези, които откажат да бъдат проверени.

Кабинетът обяви още, че през следващата година ще предложи финансова помощ за летищата и наземното обслужване до 8 милиона паунда на аерогара, отбелязват от агенцията.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!