неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Поздрав от кмета Йордан Младенов по случай 24 май
Йордан Младенов Кмет на Община Пещера

Поздрав от кмета Йордан Младенов по случай 24 май

Уважаеми учители, ученици, дейци на културата, скъпи съграждани!

С уважение и признателност ви поздравявам по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Празник, превърнал се в символ на национално достойнство, гордост и духовност!

През хилядолетната ни история нашата писменост винаги е била символ на българската идентичност. Затова днес изразяваме своята признателност към нашите учители.

Скъпи учители, благодаря, че просвещавате децата ни, носите заряда на знанието и го предавате на поколенията. И доказахте, че може да правите това и в най-сложната обстановка, притиснати от всякакви обстоятелства!

Пожелавам ви здраве и търпение, вдъхновение и успехи! Имайте силата да учите децата ни на честност, вярност и гордост, че са българи, на любов към словото и езика ни.

Честит празник, деятели на културата и читалищни дейци! С вашия принос делниците и празниците ни са по-красиви, емоционални и вълнуващи. Бъдете здрави и с вдъхновение творете и пазете традициите!

На учениците пожелавам грижливи и пламенни учители, майчина и бащина опора, с труд и отговорност да утоляват жаждата си за знания.

Честит празник и на вас, абитуриенти! Попътен вятър на випуск 2021!

Вие сте силни, знаещи и можещи! Човек се ражда с потребността да учи. Поддържайте тази вродена потребност през целия ви живот! Вървете смело напред със знание, воля и разум след мечтите си!

Честит празник на духа, светлината и словото!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА