16 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Творческо ателие за децата на Пещера по време на събора на Свети Константин

sabor 2024.

Св. Консантин. За втора поредна година над 30 деца се забавляваха в творческото ателие, което „Биовет“ подари на малчуганите от Пещера в първия ден на Международния фолклорен събор, който за осми път се провежда в курортно селище Свети Константин. Традиционно „Биовет“ АД е сред основните спомоществователи за провеждането на събитието, а тази година отново допълни присъствието си и с творческото ателие.

Снимка : peshteraprim

Децата на възраст от три до дванадесет години се забавляваха в продължение на два часа, като имаха възможност да рисуват с моливи и фулмастри осигурени от фирмата, а тези от тях, които имаха желание създадоха и много красиви икебани с горски цветя, треви и храсти.

Снимка : peshteraprim

Отново партньор в инициативата на „Биовет“ АД бе и Туристическо дружетво „Купена“, което организира спортни занимания за децата и те трябваше да изпълнят интересна задача. От повече от пет метра всеки от състезателите трябваше да улучи отвора на надуваем пояс, а в случай на успех получи и топката, с която стреляше.

Снимка : peshteraprim

Участниците в творческото ателие подредиха своя изложба с нарисуваните картини, а почти всички икебани се превърнаха в подарък за майки или баби.

Снимка : peshteraprim

Родителите на децата бяха приятно изненадани и благодариха за инициативата като изразиха надежда, че това ще се повтори и на следващия събор идната година. Те също се включиха с помощ за своите деца.

Снимка : peshteraprim

През целия ден надпяването огласяше Дългата поляна, а публиката с интерес слушаше разнородните певчески и гледаше танцовите състави – участници в събитието. То бе открито от секретавя на Община Пещера – Галина Стоянова, а  тържественото откриване ще е тази вечер и ще бъде направено от кмета на Пещера Йордан Младенов. Международният събор продължава и утре, когато ще станат известни и победителите в него.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!