13 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“ АД подарява тричасови занимания на децата в първия ден на събора на Свети Константин

deca

Пещера- Св. Константин. Децата от Пещера ще имат възможност да рисуват, да подреждат букети от горски билки и цветя, да участват в спортни състезания тази събота, благодарение на „Биовет“ АД. Това ще се случи от 10:00 до 13:00 ч. на Дългата поляна в курортно селище Свети Константин, по време на ежегодния Национален фолклорен събор. В обособеното за целта пространство децата на възраст от 5 до 12 години, ще могат да покажат своите таланти.

От 10 ч. всяко дете ще може да рисува планината или това, което обича, като организаторите предоставят материали за рисуване. След това всички картини ще бъдат подредени в изложба, на самата поляна. Малко по-късно всички малчугани, които обичат природата ще имат възможност да изработят икебана от горски цветя, храстчета и шишарки. Ще ви помогнем да направите фигурки от шишарки, които също ще подредим в изложба, заедно с икебаните.

За любителите на спортните занимания сме организирали и игри – скачане в чувал, хвърляне на топка и дърпане на въже.

Заповядайте в нашата „Творителница“, ще ни откриете точно до шатрата на журито, в непосредствена близост до сцената.

Снимка : Архив peshteraprim

Съборът на Свети Константин

Съборът привлича участници от Западните, Средните и Източни Родопи и Тракия. Има и конкурсна част, а четиричленно жури ще оценява изпълненията. Председател на комисията е Руса Каврошилова – директор на ОДК Пещера; Здравко Мандаджиев – народен певец и вокален педагог в ОДК Пещера; Мая Йорданова – танцьор от ФА “Тракия” – Пловдив и Илиян Сандрев – народен певец и вокален педагог. Организатори на събор “Свети Константин” са Общински детски комплекс Пещера и Община Пещера. Водещ на конкурсната програма е кралицата на родопския хумор Веселина Бабаджанкова.

Снимка : Архив peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!