13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:01, 31 юли 20211min

Сто и една каба гайди, Николай и Петър Учкунови и Здравко Мандаджиев във вечерната програма на събора на Свети Константин

sabor

[dropcap]П[/dropcap]ещера. С камерно изпълнение на оркестър „Сто и една каба гайди“ -гр. Смолян започна третата част от V Национален фолклорен събор на народното творчество Свети Константин 2021. За да поздравят гостите на събора на сцената излязоха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, Драгомир Стойнев-нар. представител от 46-то НС, Иван Васев- областен управител на Пазарджишка област, Стоян Парпулов-зам.-обл. управител и Гълъбина Карамитрева зам.-кмет на Община Пещера.

В приветствието към съборяните Младенов каза : “ Истински съм щастлив да ви приветствам с добре дошли на този празник на българщината. Радвам се, че и тази година посрещаме изпълнители от цялата страна. С отворено сърце ще приемем техните изпълнения и ще ги здрависаме за успешното си представяне. Гордея се с факта, че правим малка крачка за голямата кауза да запазим изконните български песни и танци. Моето послание е да превъзмогнем лични страсти и политически различия, защото ни обединява обичта към българското.

Снимка : peshteraprim

Драгомир Стойнев благодари на Кмета Младенов за перфектната организация за провеждането на музикалния форум. „Вие сте близо до съгражданите си и в добро и в лошо. Хората знаят това и го оценяват. Тук съм за пръв път и виждам единни хора дошли тук да надграждат постигнатото в Пещера. Благодаря за отличният ред, спокойствието и професионализма на организаторите. На всички дошли да празнуват пожелавам здраве, успехи, отлично настроение и много прекрасни мигове!“, каза Стойнев.

Снимка : peshteraprim

И Ути Бъчваров благодари за перфектните условия създадени за артистите от страната. По думите му “ на Свети Константин се усеща онази задушевност, приятелство и доброта, която липсва по други подобни събития“.

Вечерната програма предвижда солови изпълнения на Николай и Петър Учкунови и Здравко Мандаджиев.В 21:00 часа ще бъде запален традиционния огън, а около него ще се завият български хора. Стародавна е традицията те да продължат до ранните часове на неделния ден.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!