08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:29, 26 юни 20242min

Отборът на ОУ“Св. Патриарх Евтимий“ се класира достойно в ученическо състезание

ou sv patriarh evtimii- zashtita pri bedstvia sastezanie

Пещера. Отборът на Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“, като представител на област Пазарджик  се класира достойно на седмо място на ХХ Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР – Пазарджик.

Надпреварата  е включена в Цели за дейността на ГДПБЗН – МВР и Националния календар за изяви по интереси на децата на Министерството на образованието и науката. Мероприятието се проведе от 24-ти до 26-ти юни в град Велико Търново. В него участваха отбори от всички 28 области в страната.

Състезанието включва теоретична и практическа част с учебни центрове: „Защита при бедствия- земетресения и наводнения”, „Защита при промишлени аварии, радиоактивно замърсяване, химическо замърсяване и при наличие на биологични агенти”, „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

Състезателите Искра Кабова, Елена Баева, Станислава Марудинска, Теменужка Димитрова и Микаела Рамова се представиха чудесно, показаха знания и умения, които им отредиха седмото място в крайното класиране.

Подготовката на отбора се извърши от г-жа Елена Ванчева – преподавател в училището и  инсп. Марияна Пепелова от РД ПБЗН – Пазарджик.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!