01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“ АД организира ученическо състезание „Пътешествие в миналото“ в Пещера

istoria

Пещера. Състезание „Пътешествие в миналото“ ще бъде организирано за първи път от „Биовет“АД в Пещера. Участие в него ще вземат учениците от всички общински училища в града, като всяко школо ще излъчи собствен отбор в начален и основен етап.

Отборите ще се състоят от трима души и ще се състезават помежду си в три кръга. Първият от тях е тип куиз, всеки от отборите ще отговаря на въпроси, които са свързани с историята на община Пещера и чийто отговори могат да бъдат открити в първите две части на алманах „Осемте хилядолетия на Пещерския край“.

Всеки от отговорите ще бъде оценяван от жури и ще донесе съответния брой точки на отборите. Във втория кръг на състезанието всеки от отборите ще нареди пъзел, като в първото състезание организаторите са се спрели на фотографията на Драгомир Тетереков – „Сахата“.

Третият етап от надпреварата е наречена лабиринт, като най-малките ще търсят най-прекия път от сградата на музейната сбирка до пещера „Снежанка“, а големите ще трябва да намерят по картата на града най-краткото разстояние от училището им до исторически обект в Пещера.

Отборите класирани на първо, второ и трето място ще получат ваучери за покупка на учебни пособия от местната книжарница.

Всички участници в състезанието заедно с учителите им ще имат възможност да отидат заедно на екскурзия до Гюргево.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!