27 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Моята страна и моят роден край“- изложба на добрите идеи и визия за бъдещето

izlozhba CPLR- ODK.....

Пещера. В ХГ „проф. В. Стайков“ беше открита третата годишна изложба на дейността по „Приложни и изящни изкуства“ към Център за подкрепа на личностното развитие- ОДК, под наслов- „Моята страна и моят роден край“. В изложбата са представени основно живописни пейзажи от България, натюрморти с цветя, вдъхновени и рисувани по картини на български художници от 20-ти век, чието творчество е образец за младите творци на града.

Снимка : peshteraprim

Авторите изказаха благодарността си към Зоя Пехльова от сдружение „Жарава“ за обучението в приложните техники и помощта за изработването на герба на Община Пещера. Децата изказаха най- дълбока признателност към колектива преподаватели и педагози на ЦПЛР-ОДК, които активно са подпомагнали реализацията на творческата идея за реализирането на  изложбата.

Снимка : peshteraprim

Присъстващите в залата се насладиха на изпълненията на ученици от школата по пиано с ръководител Драгомир Варимезов, на солистите Даная Бабова, Симона Мишева, Теодара Ненкова, Радослав Якимов и на децата от Театрална школа към културната институция.

Снимка : peshteraprim

На откриването присъстваха градоначалника Йордан Младенов, зам.-кмета Гълъбина Карамитрева, ресорни служители от администрацията, гости, родители и приятели на младите творци. Кметът пожела на малките художници творческо вдъхновение и дръзновение, похвали идеята, и им пожела  да са все така креативни и успешно да развиват творческия си потенциал  „Бъдете ученолюбиви, не спирайте да творите и запазете в сърцата си любовта към рисуването, природата и родното място. Горд съм, че имаме даровити млади съграждани с визия за бъдещето, готови да се включват в инициативи за просперитета на града.“

Снимка : peshteraprim

Присъстващите в залата разгледаха творенията на своите малки съграждани и останаха с убеждението, че както красотата спасява света, така и добрите идеи- безкористни и благородни, красят душевността на малките творци.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!