28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

През Климентовите дни: Изложба „Хората от моя роден град“ в СУ“Св.Климент Охридски“

su_sv_kl_ohridski

Пещера. СУ“Св. Климент Охридски“ в Пещера е второто училище, което прие пътуващата изложба с наградените творби от третото издание на конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители – 2022“. Темата по която работиха 80 участници бе „Хората от моя роден град“. Те твориха в три категории – фотография, изобразително изкуство, литература.

Снимка : peshteraprim

Изложбата е експонирана във фоайето на втория етаж на училището и може да бъде видяна от деца и родители, в продължение на две седмици. Днес щафетата бе поета от ОУ“Любен Каравелов“, а третият ѝ пристан е съседната ПГХВТ „Атанас Ченгелев“.

Снимка : peshteraprim

Пред педагогическия екип на училището бяха връчени и грамотите на учениците взели участие в конкурса, те бяха поздравени от своята директорка Павлинка Шопова – Начкова, която заяви, че се гордее с постиженията им, тъй като гимназията винаги се представя достойно и учениците получават призови места в конкурса. „Искам да благодаря на ръководството на „Биовет“ АД за добрата инициатива, която поддържа знанията ни за миналото и настоящето на града.“ – заяви директорката на училището Павлина Шопова – Начкова по време на откриването на изложбата във фоайето на втория етаж на гимназията. „Аз искрено се надявам този конкурс да се превърне в традиция, благодаря на колегите, които подготвиха децата да се включат в конкурса и най-вече на децата, които участваха и спечелиха награди. Вие сте гордост за нас, благодарим ви!“ – каза още г-жа Начкова.

Снимка : peshteraprim

Всяко от децата участвали в конкурса получи флаш-памет със запис на церемонията, която тази година се състоя в ХГ „Проф. Веселин Стайков“, видеото включва всички творби на участниците, включително и писмените им работи, които могат да се прочетат на стоп-кадър. Припомняме, че по време на градската церемонията от връчването на наградите всяко от училищата получи и по три броя от алманаха „Осемте хилядолетия на Пещерския край“, който бе изцяло финансиран от „Биовет“АД.

Снимка : peshteraprim

Изложбата пристигна в гимназията в рамките на Климентовите дни и навечерието на 115-годишния юбилей на училището. По този повод възпитаниците на вековното училище са подготвили специален спектакъл, който ще бъде представен на седми декември, от 17.30 ч. в НЧ“Развитие – 1873″ в гр. Пещера, разказа директорката Павлинка Шопова – Начкова.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!