09 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:17, 7 март 20241min

Петокласниците от Гимназията на Осми март: „Моята майка като екшън герой“

su sv-kl- ohridski sanirane 2924.

Пещера.Традиция стана учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ да публикуват словесното си творчество – било като отделни книжки, било в сайта „Пещерапрайм“.

Днес те представят своите съчинения по една от темите, по които работят в часовете по български език и литература: „Моята майка като екшън герой“. Всички техни произведения ще бъдат публикувани в поредния брой на книжката „Ако бях бог“, който ще излезе през следващия месец. В него петокласниците ще представят и своите легенди, които ще съдържат тяхното обяснение за някои от символите на нашия град.

 

Моята майка като екшън герой

Александра Кощикова, V А клас

Ако моята майка беше екшън герой, тя щеше да има две основни сили: четене на мисли и телепортация.

Винаги, когато не се чувствам добре и имам нужда да поговоря с някого, тя се оказва  до мен, без дори да съм я извикала. Имам чувството, че се намира на няколко места едновременно, защото може да свърши сто неща наведнъж: да готви, да пере, да чисти.

Най-силните ѝ страни са състраданието и любовта, които има за своите близки хора.

За мен тя винаги ще е най-добрият герой в моя живот.

 

Моята майка като екшън герой

Надя Таскова, V Б клас

Моята майка е много добра, мила и красива. Когато ми потрябва помощ, тя винаги ще е до мен и ще ме подкрепя.

Един ден, незнайно как, получих двойка на теста по математика. Когато мама се прибра, беше много ядосана – беше разбрала по-рано дори и от мен. Скара ми се, но след това ме прегърна и каза, че вярва в мен и винаги ще ме подкрепя.

Така разбрах, че дори и да ми се кара понякога, тя е най-добрата майка на света.

  

Моята майка като екшън герой

Любка Кръстева, V а клас

Моята майка е истински екшън герой, защото е въвлечена в редица предизвикателства. Тя неуморно се грижи за цялото ни семейство, за да бъдем спокойни и щастливи. Макар че ходи на работа, намира време и с удоволствие почиства и подрежда дома ни, за да ни е приятно и уютно. Мама обича всичко да ни е подредено и ни учи и ние да сме такива.

Тя ми помага с уроците и ме насърчава ад постигам успехи. Мама постоянно работи. Тя е много добра готвачка. Вкусните ѝ устия ни карат да бъдем доволни и благодарни. Отдадена на семейството си, тя няма време за себе си. Няма време да се подготви за работа и ляга вечер по-късно. Сутрин става рано, за ад ни събуди с усмивка и целувка.

Много обичам мама такава, каквато е – истински екшън герой и заедно с това добра и грижовна.

 

Моята майка като екшън герой

Мерт Арнаудов, V б клас

Майка ми е с кафява коса и е строга. Ако някой ден започне Третата световна война, тя ще победи всички, а вечерта ще ни заведе в Дубай да отпразнуваме победата.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!