29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пазарджик откриха център от складове за дарения в региона и помощи за цялата страна

sv sv konstantin i elena pazardzhik

Пазарджик. В Пазарджик беше открит център от складове за дарения, които освен в региона, ще разпределят помощи за цялата страна.  В основата е Националната асоциация на доброволците у нас, която си партнира със сдружение „Добро сърце“.

Първото дарение от германска благотворителна организация  бе предназначено за пазарджишката многопрофилна болница, а за транспортирането му, освен българи от сдружението „Ангели за България“, е съдействало и търговското ни аташе в Хамбург.

Целта  е Пазарджик да се превърне благотворителен център, където ще се съхраняват и разпределят даренията от чужбина и от нас.

Първият тир с дарения от Германия съдържаше електрически болнични легла, инвалидни колички, тоалетни столове и всякакви пособия  за възрастни хора и за хора с увреждания. Част от даренията, които постъпиха, дори са разпределени по болници  и по домове.

Работи се по списъци, получени от болници, домове и социални учреждения. Дарения ще се изпращат и към други градове – пак по изготвени от социални учреждения списъци.

Да две седмици трябва да пристигне следващият тир, който ще съдържа черна и бяла техника. ямо.

Идеята за създаването на доброволческата група в Пазарджик започва преди година с пост на Георги Янакиев, който призова приятелите си в социалните мрежи да помогнат на няколко семейства, изпаднали в тежко материално и здравословно положение. Отзоваха се много хора  и така се ражда идеята да се направи група в социална мрежа и необходимост да се регистрираме сдружение, за да може чисто документално да няма проблеми.

Преди около седмица на благотворителен концерт в помощ на деца  и младежи с увреждания са събрани почти 27 хиляди лева.  В момента на терен сдружението си партнира с момчетата от „Планинско спасяване“, с разрастването на благотворителната дейност ще има необходимост от още доброволци.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!