30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия

zima put snegorin

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

Температурите са в интервала от -5°С до +10°С.

Времето над страната е облачно.

Слаб вятър духа в почти цялата страна.

Дъжд вали в област Ловеч, Русе, Силистра, Монтана, София ,Враца, Бургас и Плевен.

Сняг вали в област Разград /, Силистра, Монтана, Русе, София, Перник, Плевен, Враца и в района на Старо село/обл. Кюстендил/ , Белоградчик и Кула/обл. Видин/.

Пътните настилки са предимно мокри, по високите и усойни места заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Намалена видимост поради мъгла:

  • До 50 метра в района на Бяла Слатина, Крушовица  и Оряхово/обл. Враца/.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите за събота – 20 януари, е за валежи от сняг. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение е възможно да се затварят отделни участъци за почистване. Там, където се налага заради силен вятър, снегонавявания или слаба видимост, трафикът може да се ограничи временно до подобряване на метеорологичните условия. Ако е необходимо временно е възможно да се спре движението на тежкотоварните камиони в определени участъци, за да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват задръствания и да се блокира движението.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!