28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

АПИ: Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България, да тръгват с автомобили готови за зимни условия

hazardous weather condition on the road seen through windshield

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и през планинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Сняг вали в участъците на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ в Софийска област, на АМ „Струма“ в област Перник, на прохода „Петрохан“, в областите София и Кюстендил. 74 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

Необходимо е шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Най-високият старопланински проход „Троянски“ е затворен за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона.

Екипите на пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!