02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Митрополит Николай отслужи Архиерейска света литургия. Дядо владика и архонта на Пловдивската епархийска църква дариха певци от ЦПЛР ОДК – Пещера

mitropolit dimitrovden 2023

Пещера. Пловдивският митрополит Николай отслужи архиерейска света Литургия в храм „Свети Димитър“ в Пещера. Галя Стоянова- секретар на Община Пещера посрещна владиката и духовния клир. Десетки жители на града, енориарши, и вярващи, както и кандидати за Кмет и общински съветници, се помолиха за здраве и благополучие на всички.

Снимка : peshteraprim

В богослужбата съслужие взеха свещеници от пещерските храмове, епископи и архиереи. За втора поредна година в храма беше изнесена мощехранителница с частица от светията, пред която богомолците отправиха молитва и надежда за мир, здраве и благочестие.

Снимка : peshteraprim
Дядо владика и архонта на Пловдивската епархийска църква дариха певци от ЦПЛР ОДК – Пещера
Снимка : peshteraprim

След края на службата поздрав към митрополит Николай и Георги Гергов- архонт на Църквата, отправи фолклорна група към ЦПЛР ОДК- Пещера.

Видимо трогнат от майсторството на пещерските певци, Негово Високопреосвещенство благодари на изпълнителите. Той подчерта, че младите са носители на завещаното и новото и трябва да запазят българския дух и народност.

Снимка : peshteraprim

В знак на благодарност дядо Николай обяви, че сърдечно дарява 5 000 лв., същата сума пожела да даде и Георги Гергов. Желанието на духовника е с парите да се закупят нови костюми на формацията. Малко по-късно в сградата на Архиерейското наместничество митрополит Николай прие за разговор общественици и духовни деятели.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!